Carrousel

Tijdens het derde leerjaar gaan onze leerlingen stage lopen in de stagecarrousel. Deze carrousel is opgebouwd door bedrijven die voldoen aan onze vijf sectoren.
  • Dienstverlening in de detailhandel
  • Groen
  • Techniek
  • Horeca
  • Dienstverlening in de zorg
De leerlingen gaan in 4 periodes van 10 weken langs verschillende bedrijven en maken zo kennis met verschillende sectoren. Ze ontdekken op deze manier wat ze leuk vinden maar maken ook kennis met de basisvaardigheden die nodig zijn in het werkveld.
De leerlingen kiezen zelf in welke sector zij binnen de carrousel willen stage lopen. Een leerling die voor Dienstverlening in de detailhandel kiest kan bijvoorbeeld bij de Hema, Van haren, Aldi en Big Bazar kennismaken. Zo heeft iedere leerling vier verschillende bedrijven om te ontdekken.

Werken richting individuele stage.
Tijdens de carrousel is ons doel om de leerling zoveel mogelijk te begeleiden en alle basisvaardigheden aan te leren. Wanneer wij merken dat een leerling de vaardigheden beheerst gaan wij zoeken naar een geschikte plek om een individuele stage te lopen.

Werken in de productiegroep.
Sommige leerlingen zijn aan het begin van het derde leerjaar nog niet toe aan een stageplek zonder begeleiding vanuit school. Dat kan en maakt ook zeker niet uit. Wij bieden deze leerlingen een plekje aan bij een deskundige van onze school die op een leerlocatie gaat werken aan de vaardigheden om toch langzaam aan in de carrousel te kunnen meedraaien.

Certificaat.
Wanneer een leerling de vier stageperiodes goed doorlopen heeft ontvangt hij/zij 4 certificaten voor in het portfolio. Dit portfolio dient bij uitstroom als bewijsstuk bij je diploma.